Dosign
Staalbouw/Structural

Onder staalbouw verstaan we het ontwerpen en bouwen van stalen constructies. Dat kan vanzelfsprekend heel uiteenlopend zijn. Denk bijvoorbeeld aan een offshore platform, een brug, een kraan of een hal. Daarbij geldt dus heel vaak dat het om enorme constructies gaat.

De uitdagingen waar staal/ structural engineers voor worden geplaatst zijn vanzelfsprekend erg afhankelijk van het type constructies die zij ontwerpen. Waar je bij een offshore platform bijvoorbeeld rekening moet houden met de invloeden van de zee, kan bij een brug de wisselende (dynamische) belasting een uitdaging zijn. En de wisselende belasting en toepassing van een kraan is vanzelfsprekend bepalend voor het model en de sterke van de constructie. 

Enkele functies in de Staalbouw op hbo-niveau:

Structural Engineer
Een basisontwerp maken van een stalen constructie, zoals een offshore platform. Bij dit ontwerp spelen de krachtenberekeningen een centrale rol. In het voorbeeld van een offshore platform, moet je dan denken aan berekenen van de draagconstructie, de invloed van de wind en de zee, de invloed die de installatie die op het platform wordt geplaatst op de basisconstructies heeft.

Structural Tekenaar/Constructeur
Werken aan de hand van het basis ontwerp dat een structural engineer heeft opgesteld;
Met behulp van geavanceerde 3D CAD-programmatuur vervaardigen van overzichtstekeningen, detailtekeningen en de wat eenvoudigere berekeningen maken;
De complexiteit van de functie is vanzelfsprekend sterk afhankelijk van het type constructie dat uitgewerkt wordt.

De deeltijd variant van WTB wordt aangeboden in samenwerking met erkende hogescholen en Dosign. De deeltijd opleiding WTB volg je op de hogeschool en het werken doe je bij een bedrijf in de techniek.

 

Solliciteer direct voor Werktuigbouwkunde - Staalbouw/Structural

Dosign heeft een privacy policy voor het gebruik van persoonlijke gegevens. Informatie hierover is te vinden in het privacy statement