Dosign
Project & Construction Management Procesindustrie

Dit specialisme richt zich op het managen van de bouw van procesfabrieken. Voorbeelden van procesfabrieken zijn (bio) raffinaderijen, H2O fabrieken, chemische fabrieken, levensmiddelen- en farmacie fabrieken etc. 

Binnen het project & Construction management t.b.v. de procesindustrie houd je je bezig met het managen van de bouw van grote complexe constructie projecten. Groot omdat de investering bedragen kunnen oplopen tot honderden miljoenen. Complex omdat een procesfabriek veel uiteenlopende technische systemen bevat. Denk bijvoorbeeld aan mechanische systemen zoals leidingen, pompen en vaten. Maar ook aan de energievoorziening, besturingssystemen, veiligheidssystemen etc.

Als (aankomend) project- of construction manager houd je je onder andere bezig met het managen van de volgende aspecten; kwaliteit, veiligheid/gezondheid/milieu, kosten en planning. Omdat deze installaties zo groot en complex zijn, start je vanzelfsprekend niet als construction manager. Het duurt wel een aantal jaartjes voordat je dit functie niveau bereikt.

In eerste instantie begin je bijvoorbeeld als werkvoorbereider. Dat wil zeggen dat je montage werkzaamheden voorbereidt door het inplannen van personeel, het regelen van materiaal en gereedschappen en daarnaast ook de tekening pakketten en andere werkinstructies organiseert. Maar het kan ook zijn dat je begint op een afdeling planning of kwaliteitscontrole. Hoe dan ook, het doel is dat je door een combinatie van je HBO WTB opleiding, je construction management opleiding én je werkervaring steeds verder doorgroeit in het Project & Construction Management.

Direct solliciteren voor Project & Construction Management Procesindustrie

Dosign heeft een privacy policy voor het gebruik van persoonlijke gegevens. Informatie hierover is te vinden in het privacy statement