Dosign
Informatie voor decanen

Wat is het Duaal/Deeltijd Leer-Werktraject?

Het Duaal/Deeltijd Leer-Werktraject is een programma waarbij studenten de mogelijkheid hebben om zowel te werken als te studeren. Dit traject combineert een hbo studie met praktijkervaring, waardoor studenten hun vaardigheden en kennis kunnen ontwikkelen terwijl ze ook inkomsten verdienen. Dosign biedt een unieke combinatie van technische kennis en praktische vaardigheden, waardoor studenten goed voorbereid zijn op de arbeidsmarkt.

Wat kunnen scholieren/aankomende studenten in het traject verwachten?

Is er onder uw studenten interesse in een carrière in de techniek? Dit is een uitstekende keuze! De technische sector biedt hoge baangaranties en aantrekkelijke startsalarissen. Echter, het kiezen van een specialisatie, zoals elektrotechniek, werktuigbouwkunde, mechatronica, industriële automatisering of maritieme techniek, kan uitdagend zijn. Dosign biedt een veelbelovend pad voor uw studenten met het Duaal/Deeltijd leer-werktraject, waarbij ze een studie volgen aan een hogeschool en tegelijkertijd waardevolle werkervaring opdoen op HBO-niveau.

Studeren:

Studenten hebben de keuze om te studeren aan de Haagse Hogeschool (Delft), Avans (Breda), HAN (Arnhem) of STC (Rotterdam). Dit vereist een wekelijkse tijdsinvestering van ongeveer 12 uur voor colleges en nog eens 12-15 uur voor huiswerk. Daarnaast kunnen ze hun kennis verdiepen door technische en persoonlijke vaardigheidstrainingen te volgen bij de Dosign Academy, wat ongeveer 8 uur per maand in beslag neemt. Dosign draagt de kosten van de opleiding.

Werken:

Via Dosign werken de studenten gemiddeld 28 uur per week bij een gerenommeerd bedrijf in de technieksector. Dit kan variëren van een ingenieursbureau tot een machinefabriek of productiebedrijf. Ze beginnen met ondersteunende taken en ontwikkelen zich tot zelfstandige professionals. Na vier jaar zijn ze volledig uitgerust om te excelleren in rollen zoals ingenieur, ontwerper of junior projectmanager. Met een arbeidsovereenkomst bij Dosign profiteren ze van uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder salaris, vakantiegeld, vrije dagen en reiskostenvergoeding. Bovendien ontvangen ze elk jaar een salarisverhoging!

Als decaan kunt u een cruciale rol spelen in het begeleiden van studenten naar dit lonende carrièrepad. Door hen te informeren over de mogelijkheden van het Duaal/Deeltijd leer-werktraject, helpt u hen een weloverwogen keuze te maken voor hun toekomst.

Informatiepakket aanvragen

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over het Duaal/Deeltijd Leer-Werktraject voor uw scholieren? Vraag het informatiepakket voor decanen aan