Dosign
HBO deeltijd & duaal opleiding Elektrotechniek

Duaal & Deeltijd Leer-Werktraject Elektrotechniek

Elektrotechniek is de technische discipline die een prominente rol speelt in onze moderne samenleving. Het is verantwoordelijk voor de elektrificatie van diverse aspecten van ons dagelijks leven en heeft zich ontwikkeld tot een krachtig wapen in de strijd tegen CO2-uitstoot. Met toepassingen variërend van elektrische auto's tot de gestaag toenemende rendementen van zonne- en windenergie, heeft elektrotechniek een onmisbare rol gespeeld in de transitie naar duurzame energiebronnen.

De technologie achter elektrische auto's is een uitstekend voorbeeld van de impact van elektrotechniek. Elektrische voertuigen maken gebruik van elektromotoren en batterijen, die beide voortkomen uit de principes van elektrotechniek. Deze voertuigen hebben de potentie om de traditionele verbrandingsmotor te vervangen en zo de CO2-uitstoot van de transportsector aanzienlijk te verminderen. Elektrotechniek heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van efficiënte en krachtige elektrische aandrijfsystemen, evenals aan het opzetten van oplaadinfrastructuur die nodig is om elektrische voertuigen op grote schaal te gebruiken.

Daarnaast heeft elektrotechniek een belangrijke rol gespeeld in de groeiende inzet van zonne- en windenergie. Elektrische systemen, zoals omvormers en netwerkinfrastructuur, zijn essentieel voor het efficiënt omzetten en distribueren van energie uit hernieuwbare bronnen. Dankzij vooruitgang in elektrotechnische technologieën zijn de rendementen van zonnepanelen en windturbines gestaag toegenomen, waardoor ze concurrerender zijn geworden ten opzichte van fossiele brandstoffen. Elektrotechnici werken aan het ontwerpen en optimaliseren van deze systemen om de efficiëntie en betrouwbaarheid van duurzame energieopwekking te verbeteren.

Daarnaast speelt elektrotechniek ook een rol in andere aspecten van onze samenleving, zoals slimme netwerken (smart grids), energieopslagtechnologieën, automatisering en robotica, telecommunicatie, medische apparatuur en nog veel meer. Elektrotechniek heeft de potentie om innovatieve oplossingen te bieden voor de uitdagingen waar we voor staan, zoals klimaatverandering en de behoefte aan efficiënter energiegebruik.

Kortom, elektrotechniek is een cruciale discipline die niet alleen de technologische vooruitgang van onze samenleving drijft, maar ook een belangrijke rol speelt in het verminderen van CO2-uitstoot. Met de voortdurende ontwikkelingen in elektrotechniek zullen we naar verwachting nog meer innovatieve toepassingen zien die bijdragen aan een duurzame toekomst.

dots background
Het verhaal van Rick

Duaal student bij Dosign

Video

Duaal/Deeltijd Leer-werktraject Elektrotechniek

Het traject is een samenwerking tussen Dosign, De Haagse Hogeschool, Avans Hogeschool en de HAN. Het is een combinatie van theorie en praktijk bereidt je voor op een toekomst als engineer of technisch manager in de meest innovatieve technische sectoren.


Praktische zaken

 • Je werkt ongeveer 28 uur per week

 • De rest van de week ga je naar school

 • Je studeert in Delft, Breda of Arnhem

 • Collegegeld en boeken worden door Dosign betaald


Wat kun je van ons verwachten? Wij:

 • Bieden je een passende baan bij een opdrachtgever uit ons netwerk;

 • Bereiden je inhoudelijk en persoonlijk voor op het traject;

 • Monitoren en evalueren je studieresultaten en praktische voortgang;

 • Bieden je theoretische begeleiding van docenten;

 • Zorgen voor begeleiding op de werkvloer door ervaren professionals;

 • Betalen voor je studiekosten en salaris tijdens je werkperiodes.


Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt een Havo, VWO of MBO 4-diploma in een relevante technische richting;

 • Je bent bereid om te werken en studeren tegelijk;

 • Je bent leergierig, resultaatgericht en kunt zelfstandig werken;

 • Je hebt een passie voor techniek en wilt je ontwikkelen tot professional in dit vakgebied.

Bekijk de specialisaties binnen de werktuigbouwkunde

Elektrotechniek
Denk aan het berekenen van de hoeveelheid energie die opgewekt wordt door een windmolen. Of het selecteren van de juiste componenten, zoals schakelingen en kabels van een fabriek.
Lees meer
Meet- en Regeltechniek
Hierbij komt het er eenvoudig gezegd op neer je aan de ene kant iets meet en dat je vervolgens met dat meetsignaal iets aanstuurt.
Lees meer
Procesautomatisering
Dit gaat onder andere over de automatisering binnen de procesindustrie. Onder de procesindustrie scharen wij o.a. raffinaderijen, (bio) chemie fabrieken, levensmiddelen en farmaceutische fabrieken
Lees meer

Voor wie?

Ons hbo (deeltijd) leer- en werktraject Elektrotechniek richt zich op praktisch ingestelde engineers. Wat je op school leert, zie je tijdens je werkzaamheden terug. Door die kennis en ervaring heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Het traject is wel iets zwaarder dan een reguliere hbo-opleiding. Ben je een doorzetter? Heb je minimaal een diploma havo Natuur en Techniek, vwo Natuur en Gezondheid, vwo Natuur en Techniek of mbo Techniek BOL4? Of rond je dit schooljaar je opleiding af? Wil je leren en werken combineren en daarmee de basis voor een boeiende carrière leggen? Meld je dan aan voor het komende studiejaar!

Inhoud

Als ‘duale Dosigner’ combineer je een volwaardige hbo-studie  met een uitdagende, betaalde baan in je vakgebied. Je gaat één dag per week, plus één of meerdere avonden naar school. Daarnaast werk je vier dagen.

Opleiding

Gedurende vier jaar volg je ongeveer tien uur per week een hbo-opleiding Elektrotechniek in deeltijd aan De Haagse Hogeschool, Avans Hogeschool of HAN. Daarnaast volg je aanvullende opleidingen bij onze Dosign Academy in Rotterdam. Naast de college-uren moet je rekenen op een aantal uur thuisstudie.

Dosign Academy

Bij Dosign Academy volg je tevens aanvullende managementtrainingen. Deze ondersteunende trainingen bereiden je voor op je technische carrière. Denk bijvoorbeeld aan projectmanagement of leidinggeven.

Werken

Naast je duale deeltijd studie werk je 28 uur per week. Via Dosign doe je ervaring op bij een toonaangevend bedrijf in de industriële automatisering. Binnen vier jaar heb je een ing. titel en heb je de basis gelegd voor een veelbelovende carrière. Je kennis, je ervaring en je titel zijn voldoende waarborg voor een kwalitatief hoogwaardige baan. Met werkzaamheden die exact aansluiten bij wat jij interessant en de moeite waard vindt.

Voordelen

 • Je studeert én werkt tegelijk.

 • Je krijgt aanvullende trainingen.

 • Je ontvangt een goed salaris.

 • Na elk studiejaar krijg je salarisverhoging.

 • Wij betalen je opleiding!

 • Na vier jaar heb je je ingenieursdiploma mét vier jaar werkervaring!

Interesse in het duaal/deeltijd leer-werktraject van Dosign?

Meld je vrijblijvend aan!

Dosign heeft een privacy policy voor het gebruik van persoonlijke gegevens. Informatie hierover is te vinden in het privacy statement