Dosign
Rick van der Wilt

Voor Rick van der Wilt was het de ideale combinatie: een hbo-opleiding Elektrotechniek volgen en tegelijkertijd werken bij O.D.S. Metering Systems. Inmiddels heeft hij zijn ingenieursdiploma én vier jaar praktijkervaring in de procestechniek!

“Na mijn vwo-opleiding Natuur en Techniek volgde ik een sportopleiding”, vertelt Rick. “Daar stopte ik vrij snel mee en ging fulltime werken. Na een jaar besloot ik verder te leren, maar dan wel in combinatie met werken. Ik was immers het werkende leven – met salaris – gewend. Het Duaal Engineering Traject van Dosign sloot daar uitstekend op aan.”

Hbo Elektrotechniek
Na een positief gesprek bij Dosign werd Rick aangenomen voor het duale traject. “Qua opleiding kon ik kiezen tussen Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde. Ik wilde de procestechniek in en Elektrotechniek paste daar het beste bij.” Rick volgde zijn opleiding twaalf uur per week aan De Haagse Hogeschool. Via Dosign kreeg hij aanvullende trainingen op vakinhoudelijk en persoonlijk gebied.

Eerste dualer
Het praktische deel bestond uit een werkweek van 28 uur. Rick werkte bij O.D.S. Metering Systems, een internationale leverancier van flowsystemen en flowmeters. Rick was de eerste dualer die O.D.S. Metering Systems aannam. Justin Zwart, general manager en tevens eindbegeleider van Rick, licht toe: “Wij zien een steeds grotere kloof tussen de theoretische kennis en praktijkervaring van afgestudeerde hbo’ers en wo’ers. Om die kloof te overbruggen, zijn we met het duale traject van Dosign gestart.”

dots background

Paspoort

  • Naam: Rick van der Wilt

  • Opleiding: Afgestudeerd hbo Elektrotechniek

  • School: De Haagse Hogeschool, Delft

  • Werkt bij: O.D.S. Metering Systems, Barendrecht

  • Functie: Sales Engineer

Verantwoordelijk
“De combinatie leren en werken was soms lastig”, voegt Rick toe. “Zeker in het begin, omdat dan alles nieuw is. Als je eenmaal je draai gevonden hebt, consequent de lessen volgt en je opdrachten op tijd maakt, is het goed te doen. Bovendien: je weet waar je het voor doet. Je voelt je verantwoordelijk richting je werkgever om goed te presteren. Dat motiveert enorm.”

In de breedte ontwikkelen
Binnen O.D.S. Metering Systems kreeg Rick de ruimte om zich in de breedte te ontwikkelen. “Ik begon als commissioning engineer. Mijn werkzaamheden bestonden vooral uit het in bedrijf stellen en testen van processystemen. Daarvoor ben ik zelfs in het Midden-Oosten geweest.” Rick werkte vervolgens op de afdeling projectengineering. Daar was hij meer betrokken bij de realisatie van producten en systemen.

Carrière als sales engineer
Rick: “Het laatste deel van het traject deed ik ervaring op als sales engineer. In deze functie adviseerde en verkocht ik bepaalde systemen. De basis voor die systemen zette ik ook op.” De combinatie techniek en sales sprak Rick het meeste aan. Nu hij afgestudeerd is, zet hij zijn carrière voort als sales engineer bij O.D.S. Metering Systems.

Mooie toekomst
Rick en Justin kijken positief op het traject terug. Justin: “Toen Rick bij ons geïntroduceerd werd, had hij nog geen uitgebreid cv. Wel zag ik een twinkeling in zijn ogen als hij over techniek praatte. Zijn liefde voor techniek, ambities en gedrevenheid maakten van hem een geschikte kandidaat. En dat is ook gebleken. Rick heeft zich ontwikkeld tot een volwaardig medewerker. Bij ons is een mooie toekomst voor hem weggelegd.”

Interesse of vragen?

Dosign heeft een privacy policy voor het gebruik van persoonlijke gegevens. Informatie hierover is te vinden in het privacy statement