Dosign
Fred Buitendijk

Een product creëren waar de klant of eindgebruiker blij mee is. Dat is voor Fred Buitendijk het mooiste aan techniek. Binnen het Duaal Engineering Traject van Dosign krijgt hij daar alle ruimte voor.

Fred volgde eerder al een leer- en werktraject op het mbo, in de richting Elektrotechniek. Hij wilde hierin verder op hbo-niveau. “Het duale traject van Dosign stond me meteen aan”, zegt hij. “Dosign staat hoog aangeschreven in de techniekbranche. Bovendien krijg je goede begeleiding van Dosign, school en werk. Dat is precies wat ik nodig heb.”

Stevige theoretische basis
Op maandag en op donderdagavond volgt Fred zijn hbo-opleiding Elektrotechniek op Avans Hogeschool in Breda. Als tweedejaars beschikt hij al over een stevige theoretische basis. Fred: “Ik leer de theorie achter de praktijk. Ik weet nu waarom ik bepaalde dingen doe. Ook heb ik geleerd bepaalde circuits te berekenen.”

dots background

Paspoort

  • Naam: Fred Buitendijk

  • Opleiding: hbo Elektrotechniek

  • School: Avans, Breda

  • Werkt bij: Van der Leun, Sliedrecht

  • Functie: Elektrotechnisch Engineer

Eyeopener
Fred maakt tevens dankbaar gebruik van het uitgebreide trainings- en cursusaanbod van Dosign. Voorafgaand aan het traject volgde hij de cursus wis- en natuurkunde. Ook heeft hij al enkele persoonlijke effectiviteitscursussen achter de rug. “Vooral de cursus Effectief communiceren was een eyeopener. Ik leerde onder meer hoe je overtuigend en effectief je boodschap kunt overbrengen.”

Van blokschema tot lessenaar
Op dinsdag, woensdag, donderdagochtend en vrijdag werkt Fred bij Van der Leun. Dit Sliedrechtse bedrijf ontwerpt, engineert, installeert en onderhoudt elektrische installaties voor de maritieme industrie. Fred: “Ik begon hier met het tekenen van blokschema’s voor onder meer radars en zendapparatuur van schepen. Inmiddels ontwerp en engineer ik lessenaars: de consoles waarop de stuurman stuurt. Die lessenaars worden in onze productiehal gemaakt. Echt gaaf om te zien hoe onze ontwerpen daar tot leven komen.”

Uitkomst
Cees Moes, Afdelingshoofd hardware engineering bij Van der Leun, begeleidt Fred gedurende het traject. “Wij werken al diverse jaren samen met Dosign”, vertelt hij. “Zij helpen ons ervaren engineers te vinden. Door de vergrijzing en aantrekkende markt wordt dat steeds lastiger. Het duale traject biedt hierin uitkomst. Binnen het traject leiden we kandidaten zelf op. Na vier jaar draaien zij volledig mee in het bedrijf.”

Enthousiast en leergierig
De meeste duale kandidaten hebben nog geen uitgebreid cv. Cees let dan ook vooral op de persoon achter de kandidaat. “Fred kwam over als een enthousiaste, leergierige kandidaat. En dat is hij ook. Hij is zeer gemotiveerd om het duale traject te halen. Ik heb er alle vertrouwen in dat hem dat gaat lukken.”

Interesse of vragen?

Dosign heeft een privacy policy voor het gebruik van persoonlijke gegevens. Informatie hierover is te vinden in het privacy statement