Dosign
Evelien Bik

Na twee jaar voltijd stapte ze over op het Duaal Engineering Traject van Dosign. Hierdoor is Evelien Bik wellicht geen schoolvoorbeeld van de duale Dosigner. Daarentegen kan zij als geen ander uitleggen wat het verschil is tussen voltijd en duaal studeren.

“Ik volgde een voltijd opleiding hbo Werktuigbouw”, vertelt Evelien. “In het tweede jaar merkte ik al dat ik iets miste. In plaats van schoolopdrachten wilde ik ervaring opdoen in het echte bedrijfsleven.” Een telefoontje van Dosign kwam als geroepen: “Ze hadden mijn cv op internet gezien en belden om me een stage aan te bieden. Al pratende bleek dat het duale traject goed bij me paste.”

Overstap naar duaal
Er volgde een goed gesprek bij Dosign. Gedurende anderhalf uur vertelde Evelien wat zij wilde in het bedrijfsleven. Dosign zocht daar een passende opdrachtgever bij. En zo kwam het dat Evelien tussen haar tweede en derde studiejaar de overstap maakte naar duaal. Het theoriegedeelte volgt ze op De Haagse Hogeschool. Sinds 28 augustus 2017 werkt ze bij Royal HaskoningDHV.

dots background

Paspoort

  • Naam: Evelien Bik

  • Opleiding: hbo werktuigbouwkunde

  • School: De Haagse Hogeschool, Delft

  • Werkt bij: Royal HaskoningDHV, Rotterdam

  • Functie: Junior Projectengineer

Goede begeleiding
“Ik ga anderhalve dag naar school en werk 3,5 dag”, zegt Evelien. “Theorie en praktijk vullen elkaar goed aan. En de afwisseling is fijn. Of de combinatie leren en werken zwaar is? Tot nu toe valt het mee. Dat ik ’s avonds nog aan school moet werken, is soms vermoeiend. Maar het is te doen. Ik krijg goede begeleiding vanuit school, Dosign en mijn werk. Bovendien kan ik met al mijn vragen terecht bij mede-dualer Edwin van der Veer. Hij was de eerste dualer bij Royal HaskoningDHV en heeft hier de paden gebaand.”

Waterzuiveringsproject in Engeland
Evelien vertelt over haar werkzaamheden bij Royal HaskoningDHV: “Ik begon met het controleren van 3D-tekeningen. Daarna ben ik steeds meer zelf gaan tekenen. Na een paar weken werd ik betrokken bij een waterzuiveringsproject in Engeland. Deze waterzuivering werkte niet optimaal. Samen met een andere engineer bedacht ik daar een oplossing voor. Ik ben daar zelfs al twee keer op projectbezoek geweest!”

De diepte in
“Ik ontwikkel me graag verder in de waterzuiveringen”, vervolgt Evelien. “De zuiveringsinstallaties, het leidingwerk, de pompen en filters interesseren me. Ook vinden er interessante ontwikkelingen plaats in 3D-modellering. Daar ga ik graag in mee.” Verder in de toekomst kijken vindt Evelien lastig. Wel ziet ze zichzelf meer als specialist. “Ik ga liever de diepte in. Daarbij maak ik graag gebruik van de vele mogelijkheden die Royal HaskoningDHV biedt.”

Interesse of vragen?

Dosign heeft een privacy policy voor het gebruik van persoonlijke gegevens. Informatie hierover is te vinden in het privacy statement